Како да на вашем Виндовс 10 рачунару онемогућите Мицрософтове „Ажурирања са више места“ на вашем Виндовс 10 рачунару

Updates from more than one place

Мицрософт је у Виндовс 10 направио значајну и углађену функцију која функционише као бујица која испоручује ажурирања са једног рачунара на други. Како то функционише, један рачунар може да преузме исправке или за систем или за одређену апликацију. Остали рачунари повезани на исту мрежу такође ће добити та ажурирања, не са интернета, већ са ПЦ рачунара који су први добили та ажурирања.

Ова значајка очигледно има предност што вас штеди на потрошњи података ако сте на дозираној интернетској вези. Међутим, слаба страна тога је што ствара сигурносне проблеме ако дотични рачунари нису повезани на приватну мрежу. Рецимо, рачунари повезани на јавни Ви-Фи у библиотеци или на аеродрому.





Забринутости за сигурност (било да су оригиналне или не) могло би људима учинити неугодним због ове функције Виндовс 10. Најгори део је што се стандардно укључује на неким рачунарима. У овом чланку ћемо вам показати како да проверите да ли је рачунар подразумевано укључен за опцију „Ажурирања са више места“.

Како да проверите да ли је „Ажурирања са више места“ подразумевано укључено

Иди на 'Подешавања > Ажурирање и безбедност > испод Подешавања ажурирања кликните на Напредне опције подмени.Updates from more than one place

Изаберите „одаберите како се испоручују ажурирања“ у подменију Адванцед Оптионс.Updates from more than one place



Под Ажурирања са више места проверите да ли је подразумевано укључена. Ако је укључен, то значи да ваш рачунар подразумевано укључује бујице ажурирања на друге рачунаре у вашој мрежи. Ако је укључен, онда се морате запитати да ли је ово функција коју бисте желели да укључите.Updates from more than one place

Ако га укључите, имате две могућности; Рачунари на мојој локалној мрежи и Рачунари на мојој локалној мрежи и рачунари на Интернету. Препоручљиво је да одаберете само прву опцију.